5 hurtige tips til forbedring af dine webudviklingsevner

Forbedre dine færdigheder som udvikler

Webudvikling er en hurtigt skiftende industri. Som udvikler er der ingen undskyldning for at ikke følge med. Du er nødt til konstant at lære og forbedre dine evner, hvis du vil være på toppen af branchens tendenser og forud for dine konkurrenter. Og hvis du er som de fleste udviklere, så har du sandsynligvis kigget på din kode og spekuleret på, hvordan du kunne gøre det bedre.

Uanset om du arbejder med webudvikling af online visitkort, eller store unikke projekter, så gælder det gamle ordsprog, “Øvelse gør mester”. I denne artikel deler vi fem tip, som du kan implementere for at blive en bedre til koder.

Fem hurtige tips til at blive en bedre til webudvikling

Uanset hvor du er i din karriere som udvikler, er der altid plads til forbedring. Begyndere skal forbedre deres færdigheder for at blive bedre på deres håndværk. Og erfarne udviklere bør altid stræbe efter at optimere deres kode for læsbarhed, ydeevne og vedligeholdelighed.

1. Skriv koder hver dag

Hvis du spørger enhver erfaren udvikler om deres bedste råd til at forbedre dine færdigheder, vil næsten alle fortælle dig at skrive koder hver eneste dag. Rådet lyder måske indlysende, men den simple sandhed er at det virker.

Ligesom du bliver bedre på enhver måde ved at udøve noget regelmæssigt, bliver du også en bedre udvikler, hvis du skriver koder ofte. Dette vil give dig mulighed for at fange dine fejl, og det vil også forbedre dine skrivefærdigheder, hvilket reducerer chancerne for at lave fejl.

Husk, det betyder ikke, at du hver dag skal komme med nye projekter. Men det betyder at øve konsekvent.

Og mens du er i det, tag dig tid til at lære. Lær genveje og prøv at bruge det uden at stole på musen eller din touchpad. Du vil blive forbløffet over, hvor meget mere produktiv du bliver, når du rent faktisk kender alle de funktioner, som dit vigtigste kode værktøj har.

2. Arbejd med andre om webudvikling

Arbejde med andre udviklere i teams, hjælper dig med at fordybe dig i dine koder. Uanset hvordan du vælger at samarbejde med andre udviklere, fører det uundgåeligt til at forstå dine koder bedre. Det udsætter dig også for andres koder, som kan vise dig en ny måde at gøre tingene på.

Dertil kommer, at du samarbejder med andre om sjove projekter, som hjælper dig med at få et andres øjne på din koder. Du lærer også at arbejde bedre i et hold og får bedre praktiske erfaringer.

3. Bliv inspireret som kritiker

Hent inspiration. Selvfølgelig skal du ikke kopiere, men du kan få en masse inspiration fra at se på andres arbejde, det gør din kode endnu mere kraftfuld Og effektiv.

Der er forskel på at se design som en fan og se design som kritiker. At se som fan er fint. Men at se ting som kritiker vil faktisk hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder. Så hvad er forskellen? Forskellen er: Fans siger ting som “Jeg kan godt lide det design.” Kritikere siger ting som “Jeg kan godt lide det design på grund af den stemning som farvesammensætningen skaber” ELLER “Jeg kan godt lide det design på grund af, den måde som det kombinerer parallax-effekten med fuldbreddebilledet.” At se design som en kritiker hjælper dig med at lære, hvilke specifikke elementer du kan gøre bedre eller arbejde med. Jeg kan godt lide at finde kodeuddrag. Personligt er det den teknik, som hjalp mig med at blive bedre. Det gav mig inspiration, så jeg lærte at indarbejde de specifikke stilarter, elementer, frameworks osv, mens jeg opretholdt min egen stemme.

4. Udfordre dig selv med en nye færdigheder

Hvis du er en WordPress udvikler, kan du prøve dig selv at ved at oprette et plugin.

Der er ingen mangel på udviklings guides på nettet. Og mens nogle af de nye tendenser i udviklingsbranchen ikke holder længe, er der ingen grund til at forblive i din komfortzone. Glem ikke, at disse guides på nettet i mange tilfælde er skrevet af udviklere med mange års erfaring. De fremhæver også ofte nye funktioner i ny teknologi, sprog og API’er.

5. Planlæg regelmæssig pauser med webudvikling

Kodning hver dag er yderst gavnlig for at optimere dine evner, pas dog på at det ikke tager overhånd og planlæg regelmæssig nedetid også. Så ironisk som det kan lyde, vil tiden, der ikke producerer noget, faktisk gøre dig mere produktiv.

Hvis du arbejder konstant, risikerer du at brænde ud og leve under stress. Det kan resultere i sjuskede koder, mistede deadlines og mistede muligheder. Din evne til at tænke klart og løse problemer vil forværres, og i sidste ende vil dit helbred også lide.

Derfor er det afgørende at planlægge regelmæssig nedetid. Hvis du opdager, at du ikke kan bryde væk fra arbejde, skal du planlægge det i din kalender og indstille en påmindelse om at holde op med at arbejde i en bestemt periode. På denne måde kan du tage en pause uden at blive overvældet af skyld, og du kan endda finde det giver dig motivation til at skubbe igennem i de mest intensive kodnings sessioner.

 

Afsluttende tanker

Det er vigtigt at huske, at programmeringssprog og teknologier er dynamiske og under konstant udvikling. Selvom det er en fornuftig tilgang at blive fortrolig med så mange sprog som muligt, bliver du en meget bedre udvikler, hvis du bruger din tid på at studere og mestre fundamentet i kodning.

Min erfaring fortæller mig, at det giver god mening at blive ekspert inden for et bestemt sprog. Når du har opnået et vis niveau af ekspertise, vil du opdage, at det er relativt nemt at lære et nyt sprog, da mange af de fundamentale koncepter er de samme på tværs af sprogene. Den simple sandhed er, at det grundlæggende aldrig ændres, og derfor er det bedre at være mere opmærksom på den underliggende arkitektur end at fokusere på at mestre den nyeste nye funktioner, der kommer ud på et bestemt sprog.

Og hvis du ser på alle de super talentfulde webudviklere, er det vigtigt at huske, at uanset hvor talentfulde de er i dag, var alle i dine sko på et tidspunkt. Og de blev ikke mester natten over. De arbejdede hårdt og øvede sig for at nå det niveau, de er på i dag.

God fornøjelse med webudviklingen!

Webudvikling: Lennart Christensen