Udvikling af WoCommerce webshop til dansk smykkebrand: Anpé Atelier CPH

Jeg er ydmyg stolt over at blive koblet på denne case som indebar udvikling af ny webshop til det danske smykkebrand, Anpé Atelier CPH. En minimalistisk, elegant og kraftfuld brand-webshop med fleksibelt brugerflow og en designramme som går til kanten. Synes den er blevet helt vild lækker.

Designbureauet Frem/Ad havde fået til opgave at hjælpe det fremadstormende danske smykkebrand Anpé Atelier CPH med en ny webshop. Og i den forbindelse var jeg så heldig at blive koblet på som webudvikler og “teknisk guru” på WooCommerce projeket Anpeateliercph.com.

Jeg har i forløbet haft et tæt samarbejde med grafisk designer Kenni fra Frem/ad og ejerleder Line fra Anpé Atelier CPH. Hovedformålet med programmering af nyt Woocommerce Webshop var at sikre sig en mere holdbar og driftssikker løsning og derudover få strømlinet design og optimeret webshoppens funktioner. I deres daværende/gamle WooCommerce webshop oplevede de nemlig mange forstyrrende ting som opførte sig underligt. Deres daværende WooCommerce webshop var fyldt med tredjeparts udvidelser (plugins) som bandt tingene sammen på kryds og tværs. Tredjepartsudvidelser er jo generelt lavet til at komme de fleste til gode, men det har så også sin bagside at man hurtigt får fyldt sit website op med unødige mange kodestykker som man ikke kendte til, gentagende scriptsanmodninger og ikke mindst udvidelser som konfliktede med hinanden og skabte problemer.

Anpé Atelier Cph was founded in Copenhagen in 2017 by jewellery designer and former lawyer, Line Jacobsen. Line is an educated lawyer and practiced as such for almost 8 years. However, there was always a creative nerve and spark that couldn’t be invoked working as a lawyer.

After a journey to Sri Lanka in 2015, she got inspired by the colorful way of living in every aspect: from houses, spices and women’s dresses (saris), to colorful temples, markets, nature, and the most amazing colorful jewellery. The laidback way of living surrounded by a 24/7 color splash so amazing – and so different from Scandinavia. After the meeting of a man, who was already in the gem-trade, the idea to fuse the colorful and magical East with the minimalistic North came to life, and Anpé Atelier Cph was born.

“The name Anpé Atelier Cph mixes Sinhala and Scandinavia joined together by the colorful, magical little artworks that is the jewellery.

Den ny webshop (undskyld hvis det bliver for teknisk..🥱)
Med udgangspunkt i designdialog og de funktionaliteter og individuelle behov som Anpé havde brug for har jeg bygget en skræddersyet WooCommerce theme til Anpeateliercph.com med de funktionaliteter og individuelle behov som Anpé har brug for. Temaet er bygget på core WP/WOO funktioner som muliggør unødigt kodefyld og et sikre at vi kender systemet ud og ind. Derudover gør jeg primært brug af PHP og jquery til webshoppens øvrige funtioner. Sitet kontrolleres via et git versionskontrolleret miljø, hvilket vil sige at opdateringer sendes fra git til den online version. I temaet er indarbejdet så mange funktioner som muligt så vi som udgangspunkt ikke er afhængige af tredjeparts udvidelser, hvilket betyder at vi kender koden og der ikke noget tredjeparts tjuhej som bestemmer om sitet fungerer eller ikke, hvilket også er med til at sikre stabil drift. En standard WooCommerce installation (eller et andet ikke optimeret theme) kan være slem til at hente rigtig mange scripts på alle sider uden at have behovet. I dette tema til Anpé er scriptsanmodninger optimeret, hvilket vil sige at vi begrænser os til at hente de scripts som er vigtige for den pågældende underside, bedst muligt.

Webshoppens kontrolpanel er nemt og overskueligt for den som skal redigere indhold, produkter og billeder. Jeg gør indhold redigerbart med brugerdefinerede felter i backend. Med dem indtaster Webmaster bare sit indhold, og det er alt! Alt fungerer som forventet, og der er ingen måde at ødelægge layoutet på.

Som altid (og noget som mange glemmer) er hjemmesidens email opsætning gennemgået med det formål at sikre sig med højere sandsynlighed at mails ikke havner i spam.

Udover webudvikling står jeg også for drift og support på webshoppen. Jeg overvåger sitet 24/7. Jeg sørger for opdateringer til WordPress og tredjepartudvidelser løbende. Jeg sørger for at hjemmesiden bruger den mest optimale vers. af PHP. Jeg tager mig af alle sikkerhedsnotifikationer på mail og i wp. Og hvis noget skulle gå galt i forbindelse med en opdatering, sørger jeg for at afhjælpe problemet hurtigt og effektivt. Vi benytter en Cloudflare DNS-opsætning, som både hjælper til for bedre performance og sikkerhed. Derudover er eksterne scripts, så som Jquery, leveret af CDN netværks.

Tak for godt samarbejde til Kenni fra Frem/add, samt naturligvis Line fra Anpé – og bare tak for den store tålmodighed da deadlinen skred – Jeg er meget glad og stolt over at I kan bruge min hjælp. 🙏

Besøg anpeateliercph.com

Har du spørgsmål?