Cloudflare: Fordele ved at integrere Cloudflare med WordPress

Hvad er Cloudflare og hvorfor er det bare fedt?
Cloudflare er et ekstremt nyttigt værktøj, som hjælper mig med at forbedre hjemmesider på mange forskellige måder – lige fra at forbedre hastigheden og sikkerheden til at levere funktioner som WAF (Web Application Firewall) og sideregler. Cloudflare er altovervejende et CDN-netværk (Content Delivery Network) med datacentre i over 200 byer rundt om i verden. For WordPress-websteder fungerer Cloudflares produkt som en proxy, der placerer sig mellem origin-serveren og de besøgende. Dette tillader at bruge en række tjenester som hjælper med at forbedre hjemmesiders sikkerhed, webydelse og performance ved at fremskynde webstedets ydeevne, herunder caching af statisk indhold og levering af det fra forskellige datacenterlokationer. Statisk indhold omfatter ting som billeder, stylesheets og JavaScript-filer. Caching af statisk indhold betyder, at Cloudflare gemmer en kopi af det på sine servere, så det kan leveres hurtigere, næste gang nogen anmoder om det. Dette er især nyttigt, da de ellers ville skulle vente længere tid på at downloade indholdet. Ved at gemme kopier af statisk indhold på flere datacenterplaceringer kan Cloudflare levere det til de besøgende meget hurtigere, end hvis det kom fra en enkelt server. Dette resulterer i en væsentlig bedre oplevelse af hjemmesiden for brugerne.

Summa Summarum; Cloudflare er bare fantastisk og hele deres løsning fungere bare godt, hvis man vil accelerer en hjemmeside, samt tilbyde høj internetsikkerhed. Cloudflare tager måske lidt tid at lære, men når du først lærer at bruge de forskellige funktioner (rigtigt) er det både intuitivt og fordelagtigt at benytte.

Login i Cloudflare Dashboard her

Hvordan kan man gøre sin hjemmeside hurtigere
En hjemmesides indlæsningshastighed er vigtig af to årsager. For det første giver hurtigere websteder en bedre brugeroplevelse. Undersøgelser har vist, at selv en forsinkelse på et sekund i indlæsningstiden kan føre til et betydeligt fald i engagementet. For det andet er hurtige websteder også vigtige for SEO. Google har oplyst, at websteds hastighed er en af de faktorer, som Google bruger til at rangordne sider i søgeresultaterne. Så hvis du ønsker, at din hjemmeside skal klare sig godt, skal du sørge for, at det indlæses hurtigt. Der er en række måder at forbedre dit websteds hastighed på, herunder er de mest simple at sørge for at dine billeder er optimeret (det kan Cloudflare også hjælpe med i deres pro version), minificering af kode og derudover brug af et CDN netværk som fx Cloudflare. Ved at tage disse skridt kan du være med til at sikre, at din hjemmeside bliver hurtigere. Det som Cloudflare hjælper med sådan helt grundlæggende er at leveringen af indhold fremskyndes ved at lagre det i cache forskellige steder rundt om i verden. Cloudflare CDN består nemlig af et globalt netværk af servere, der konstant arbejder på at levere indhold så hurtigt som muligt. Når en bruger anmoder om et stykke indhold fra en hjemmeside, der bruger Cloudflare CDN, bliver anmodningen videresendt til den nærmeste server. Serveren henter derefter indholdet fra serveren og leverer det til brugeren. Cloudflare CDN er en ekstremt effektiv måde at levere indhold på, og det kan forbedre hastigheden og ydeevnen på hjemmesiden.

CloudFlare Rules DOC

Nogle gode Cloudflare pointer

Cloudflare DNS
Cloudflares DNS-resolver er nu den hurtigste på markedet og tilbyder hastigheder på op til 1,1 millisekunder. Det er 40 % hurtigere end den næsthurtigste DNS-resolver, og det skyldes Cloudflares brug af anycast-netværk. Anycast er en teknik, der gør det muligt for flere servere at dele en enkelt IP-adresse. Når en bruger sender en anmodning til en anycast-adresse, videresendes anmodningen automatisk til den nærmeste server. Dette reducerer latenstiden og sikrer, at brugerne altid får den bedst mulige ydelse. Takket være brugen af anycast er Cloudflares DNS-resolver den hurtigste på markedet og tilbyder hastigheder på op til 1,1 millisekunder.

Hjemmesider med høj trafik
Cloudflares løsning til høj trafik er designet til at opfylde behovene hos de mest krævende websteder. Med ubegrænset båndbredde og lagerplads kan den håndtere selv de største trafikspidser uden at få sved på panden. Og da den bruger Cloudflares globale netværk, vil dit websted altid være tilgængeligt, uanset hvor dine besøgende kommer fra. Hvis du leder efter en løsning med høj ydeevne, der kan skaleres sammen med dit websted, er Cloudflare High Traffic svaret.

Forbedre din hjemmesides sikkerhed med Cloudflare’s WAF tjeneste
Cloudflares WAF-tjeneste giver et ekstra lag sikkerhed til websteder. Ved at filtrere indgående trafik og identificere ondsindede forespørgsler kan WAF’en hjælpe med at blokere angreb, før de når serveren. Desuden kan WAF’en tilpasses til at matche et websites specifikke sikkerhedsbehov og ved at lede trafikken gennem Cloudflares globale netværk af servere kan de absorbere og aflede mange af de anmodninger, der ellers ville ramme din server. Der kan f.eks. oprettes regler til at blokere bestemte IP-adresser eller brugeragenter. Cloudflares WAF opdateres konstant med nye signaturer og beskyttelser, hvilket gør den til et effektivt værktøj til at holde websteder sikre mod angreb.

Cloudflare sideregler
Med Sideregler kan du tilpasse adfærden for de enkelte sider på dit websted. Du kan bruge sidereglerne til at styre caching, sikkerhedsniveau, apps og meget mere. Du kan f.eks. oprette en sidregel for at sikre, at visse sider aldrig cachelagres, eller at andre sider cachelagres i længere tid end standard cache TTL. Sideregler anvendes i den rækkefølge, de oprettes i, så du kan kontrollere forrang for dine regler ved at oprette dem i den rækkefølge, du ønsker, at de skal anvendes. Hvis du vil oprette en sideregel, skal du blot vælge den URL-adresse, du vil have som mål, og derefter angive de indstillinger, du vil anvende. Så nemt er det!

Cloudflare Zaraz **BETA**
Når du ligger forskellige scripts på din hjemmeside fra forskellige tredjeparter så kan det det gøre din hjemmeside langsommere. Cloudflare Zaraz er en værktøjsmanager som kan benyttes til tredjeparter således at de indlæses i skyen og væk fra browseren. Dette forbedrer hastigheden, samt sikkerheden. Cloudflare Zaraz gør det nemt at indlæse analyseværktøjer, reklamepixels, widgets og andre værktøjer fra tredjeparter som fx Google Analytics. Jeg har kun testet dette værktøj lidt, men umiddelbart virker det som det skal.

Cloudflare..

.. kan forbedre hastigheden på dit websted ved at caching statisk indhold og levere det fra forskellige datacenterplaceringer.

.. kan hjælpe med at beskytte dit websted mod DDoS-angreb og anden skadelig trafik med webapplikationsfirewall.

.. kan hjælpe dig med at spare på båndbredde og serverressourcer ved at levere indhold mere effektivt og derved reducere belastningen på din server.

.. kan øge tilgængeligheden af dit WordPress hjemmeside ved at sørge for redundans i tilfælde af en serverafbrydelse.

.. tilbyder værktøjer til analyse af websites, så du kan få en bedre forståelse af trafikken på dit website.

.. kan hjælper dig med at optimere din hjemmesides ydeevne med optimerings- og caching-værktøjer.

.. tilbyder mange mere kraftfulde og nyttige værktøjer i deres gratis abonnement – som fx page rules, zaraz m.fl .

.. betalte abonnementer tilbyder yderligere funktioner og fordele, såsom avanceret DDoS-beskyttelse og prioriteret support.

Tak til Cloudflare for at være med til at gøre internettet et bedre sted 🙌

Hyppige spørgsmål omkring CloudFlare

Ændrer cloudflare min server-IP-adresse?
Nej, det skyldes, at serverens IP er skjult bag en proxy. Dette giver mulighed for at optimere, cache og beskytte alle forespørgsler til hjemmesiden, før de rammer serveren. Hvis du foretager opslag på domænet (søgning, ping, traceroute osv), vil du ikke se din server ip, fordi CloudFlare fungerer som en reverse proxy for hjemmesiden. Brug af CloudFlare ændrer altså ikke din server-IP-adresse men offentligt er der ingen der kan kende hjemmesidens server ip. Cloudflare henter dog stadig hjemmesiden fra den IP-adresse, du har indtastet i dine DNS-indstillinger.