Fjernelse af Link Manager / Blog Roll ved at ændre indstillinger i wp-admin/options.php

Hvis du har opgraderet din WordPress-installation fra en version før WP 3.5, har du måske stadig funktionen “Link Manager” eller “Blog Roll” tilgængelig i sidebaren på dit websted. Det er vigtigt at bemærke, at denne funktion er blevet fjernet fra nyere versioner af WordPress og ikke længere vedligeholdes.

Link Manager eller Blog Roll var en indbygget funktion i ældre versioner af WordPress, der gjorde det muligt at administrere og vise en liste over links eller blogruller på dit websted. Dog blev denne funktion anset for forældet og blev fjernet som standard fra WP 3.5 og senere versioner.

For at fjerne Link Manager eller Blog Roll fra din sidebar, kan du fjerne det ved at ændre en indstilling direkte i databasen, ved at tilgå /wp-admin/options.php eller via en php-funktion:

Via /wp-admin/options.php
Ved at ændre indstillingen “link_manager_enabled” i wp-admin/options.php fjerner du Link Manager eller Blog Roll-funktionaliteten fra din WordPress-installation. For at ændre via /wp-admin/options.php skal du søge efter feltet “link_manager_enabled ” og ændre fra 1 (tændt) til 0 (slukket).

Via database
For det første skal du åbne phpMyAdmin eller en tilsvarende databaseadministrationstool. Find og vælg din WordPress-database i venstre sidepanel. Herefter skal du navigere til tabellen med et præfiks på “options”, som for eksempel kan være “wp_options” (bemærk, at præfikset kan variere baseret på din installationskonfiguration).

Når du har fundet tabellen, kan du søge efter rækken med “option_name” som “link_manager_enabled”. Klik på denne række for at redigere værdien. Ændr værdien fra “1” til “0” for at deaktivere Link Manager eller Blog Roll.

Sørg for at gemme ændringerne ved at klikke på knappen “Go” eller “Gem” i phpMyAdmin. Nu kan du opdatere dit websted og kontrollere, om Link Manager eller Blog Roll er blevet deaktiveret.

En alternativ måde er at tilføje denne kode til din functions.php-fil:


update_option( 'link_manager_enabled', 0 );

Fortyder du så kan du genaktivere linkmanageren ved at tilføje følgende linje til dit temas functions.php-fil:


add_filter( 'pre_option_link_manager_enabled', '__return_true' );