Hvorfor fjerne H1-indstillingen fra WordPress tekst Editor Dropdown

TinyMCE editoren giver mulighed for at strukturere indholdet af sin side ved hjælp af overskrifter. Disse starter med H1 og går hele vejen ned til H6 Som sådan er H1 den største af dem alle, efterfulgt af H2 og så videre. TinyMCE giver dig mulighed for at vælge tekstens stil fra en velkendt drop-down boks.

Indstillingen “H1” eller “Heading 1” i dropdown-listen er dog sjældent brugelig i et et indhold og ofte er dit h1 tag allerede andvendt til, ja – sidens titel. Derfor kan det skade din hjemmesides SEO. Søgemaskinerne behandler nemlig H1-overskrifter med meget større betydning end de behandler underoverskrifter og hvis du bruger en H1-overskrift inde i dit indhold, udvander du dette fokus og fjerner vigtigheden fra titlen. Derudover er best-practice. Kun 1 h1 tag pr side. Af disse to grunde er det en dårlig idé at have en “H1”-overskrift i dropdown-listen, da en forfatter som ikke har forudgående kendskab til HTML vil oprette overskrifter og strukturere sit indhold på passende vis, og helt naturligvis vælge “overskrift 1” da det på mange måder virker mest logisk at anvende som det rigtige tag at bruge.

Fjernelse af H1-muligheden helt i WP TinyMCE editor

Du kan naturligvis bede dine forfattere om ikke at bruge H1, men de kan nemt glemme dette råd eller vælge det ved et uheld. Det er langt mere nyttigt at fjerne indstillingen helt og holdent. På den måde kan de ikke bruge den ved en fejltagelse. For at opnå dette skal du indsætte følgende lille kodestykke i din functions.php.


function remove_h1_from_tinyMCE($args) {
	$args['block_formats'] = 'Paragraph=p;Heading 2=h2;Heading 3=h3;Heading 4=h4;Heading 5=h5;Heading 6=h6;Pre=pre';
	return $args;
}
add_filter('tiny_mce_before_init', 'remove_h1_from_tinyMCE' );