Skrevet d. 22. maj 2017 af Lennart Christensen

Mallorca altid en sikker vinder

Mallorca er med rette berømt for sine smukke strande og vejr, men der er meget mere. Mallorca som er den største af de Baleariske øer er et helt kontinent i miniformat. Skovklædte bjerge og stejle klippekyster mod nord. Fladt og vidstrakt bondeland på midten, hvor livet kører i lavere gear. Storbypuls og kulturliv i storbyen Palma. Det hele omkranset af det skønneste turkisblå hav, der lokker både sejlere, surfere og solentusiaster. Mallorca kan noget, der får turister til at vende tilbage igen og igen. Her er i den grad aktiviteter for enhver smag, afstandene er forholdsvis korte, og så er her bare ganske vidunderlig smukt.

Masser af oplevelser på Mallorca

Skal du til Mallorca vil jeg naturligvis anbefale dig at opleve Palma med sine mange markeder, små hyggelige gader og pladser. Palma er nu en hot destination i sig selv. Smarte butikker, kunstgallerier, modernistiske arkitektur, en storslået katedral, 2 havne foret med mega-yachter, grønne promenader, fortovscaféer, tapasbarer, gode restauranter og livlige natteliv.  På rundturen skal du naturligvis også se Palmas stolthed, den pragtfulde katedral, La Seu. Den imponerende La Seu-katedral i Palma er et af Mallorcas mest betydningsfulde steder. Bygningen af katedralen begyndte i 1230 og fortsatte i 400 år.

Flybilletter kan af og til erhverves til priser under hvad det som koster at komme til København fra Jylland.  Og som selvstændig webdesigner, er jeg så heldig at have fleksibilitet til at få det til at passe.

Mallorca har nogle fantastiske strande og snesevis af maleriske bugter at vælge imellem. Calvià-kystlinjen strækker sig 50 kilometer langsomt rundt om klipper og bugter. Dette område byder på mange gode strande. En rigtig smuk strand er Cala Vinyes, en lille sandstrand med roligt vand ideelt til svømning og badning. Playa de Palma Nova er en prisvindende strand med fremragende faciliteter. Roligt vand gør denne strand populær blandt familier, plus der er masser af plads til at sprede sig ud. Palma Nova Beach har sandstrande, der strækker sig næsten to kilometer. Stranden er også fantastisk til vandsport og dykning. Andre strande langs kysten af ​​Calvia er bl.a. Playas Paguera, en bystrand og Cala de Santa Ponsa. En ekspansiv strand med en yacht club i flotte rammer.

Fantastiske restuaranter på Mallorca

Lloseta – ikke en af Mallorcas mest kendte landsbyer – kan synes en usandsynlig sted at finde en restaurant, der er så godt, at du er nødt til at bestille måneder forude, hvis du ønsker at spise der. Fantastisk måltid med gode lokale råvarer. Lækker og meget beskeden pris. Kan varmt anbefales. Husk at bestil bord i god tid 😉