Fra Hobby til Profession: Lennart Christensen's rejse som WordPress-Webudvikler

Læs min historie om, hvordan en simpel hobby blev til min levevej som WordPress-webudvikler. Det hele begyndte som en passion for webdesign og hjemmesider, men det udviklede sig til meget mere. I dag er jeg stolt af at kunne kalde mig selv en professionel inden for WordPress-udvikling.

Webudvikler Esbjerg LennartChristensen

Fra hobby til levevej: Min rejse ind i verdenen af WordPress-webudvikling

Noget af det første WordPress hjemmesideudvikling som jeg har lavet for en virksomhed kan jeg finde i mit arkiv, dateret til d 07.11.2007. Min interesse for webdesign og hjemmesider m.v. startede dog tidligere og jeg kan huske at jeg havde et fritidsjob hos en maskinhandler hvor jeg også hjalp med at opdatere hjemmeside med billeder m.v via ftp. Det må have været i start nullerene. Siden da er der sket meget, og både mulighederne og mine færdigheder har naturligvis udviklet sig betydeligt siden den tid 😂

Med årene har jeg opbygget en palet af kompetencer og erfaring inden for webudvikling med speciale i WordPress. Jeg er altid klar til at imødekomme nye udfordringer og dedikeret til at levere skræddersyede løsninger, der matcher specifikke behov og ønsker. Jeg tilbyder også teknisk support og hjælp med DNS, PHP/server og CDN m.v.

Send designmockup og jeg koder et skræddersyet WordPress-tema efter dine mål.

Fra freelance til bureau og til selvstændig: Min Rejse som WordPress Webudvikler

Efter nogle år som freelancer – med uddannelse og andet arbejde ved siden af stiftede jeg Meresalg ApS i 2013, og i 2016 blev det min fuldtidsbeskæftigelse, sammen med to partnere som købte sig ind i virksomheden. Meresalg ApS var på det tidspunkt et full-service webbureau med primær fokus på hjemmesidedesign/udvikling og online markedsføring, herunder SEO-optimering.

Vi flyttede ind i et kontor i Kolding, alt var nyt og spændende. Vi arbejdede hårdt og, som de fleste i starten af noget nyt, stræbte vi efter succes, hvilket til tider kan være en udfordring. Vi brugte mange timer og arbejdede hårdt for at etablere os og skabe et godt omdømme.

Vi havde defineret vores eget “trekantsområde”, der var centreret omkring Esbjerg, Kolding og Tønder. Dette var de områder, hvor vi ønskede at fokusere på at møde potentielle virksomheder til samarbejde. Vores valg af dette område skyldtes primært, at jeg personligt boede i Esbjerg, Tønder var et område, vi havde stærke rødder i, og Kolding var byen, hvor vores kontor på det tidspunkt var placeret. Selvom vi havde defineret vores “trekantsområde” som Esbjerg, Kolding og Tønder med fokus på at møde lokale virksomheder der, betød det ikke, at vi udelukkende samarbejdede med virksomheder fra disse områder. Vi ville gerne møde virksomheder fra hele Danmark. Jeg husker mange lange køreture til steder som nordvestjylland eller Nordsjælland for møder med potentielle kunder, som desværre aldrig blev til arbejde eller opgaver. Selvom mange af disse møder var mere frugtesløse end håbet, lykkedes det os heldigvis alligevel – takket være vores held (dygtighed om man vel) – at sikre os nogle spændende opgaver og projekter at arbejde med. Nogle er stadig er virksomheder jeg samarbejder med den dag i dag.

En af de vigtige lektioner, vi lærte, var vigtigheden af at sige nej og specialisere os inden for et specifikt fagområde. I begyndelsen var vi ivrige efter at påtage os enhver opgave og sige ja til enhver forespørgsel, der kom vores vej. Vi ønskede at vise vores alsidighed og imødekomme alle vores kunders behov. Men med tiden indså vi, at denne tilgang ikke altid var den mest effektive. Ved at sprede os for tyndt og forsøge at være eksperter inden for alt, opdagede vi, at vi ikke kunne levere den samme kvalitet og ekspertise som ved at specialisere os inden for et bestemt område.

Efter nøje overvejelse og evaluering af vores virksomhedsstruktur og strategi besluttede mine to partnere og jeg at tage en dristig beslutning. Vi erkendte, at for at kunne fokusere på vores individuelle styrker og mål var det nødvendigt at dele vores virksomhed.

Jeg opdagede også, at min drøm ikke handlede om at drive et bureau med flotte lokaler, frokostordninger og et team af medarbejdere og alt der der nu følger med. Selvom jeg måske troede det i starten, indså jeg, at det ikke var det, der motiverede mig. Det, jeg virkelig savnede, var den nære dialog med forskellige virksomheder. Jeg ønskede at tilbyde en mere individuel oplevelse, hvor jeg kunne tilpasse mine evner og kompetencer til specifikke krav og behov. Samtidig var det vigtigt for mig at finde den rette work-life balance, hvor jeg kunne tilbringe kvalitetstid med min familie og have friheden til at prioritere både arbejde og personlige forpligtelser på en afbalanceret måde. Jeg indså, at vejen for mig ikke var at være en leder i et bureau, men derimod at skabe en mere personlig og individuel tilgang til mit arbejde.

Disse betragtninger resulterede i at mine to partnere, Lau og Andreas, købte mig ud af Meresalg Aps i 2018. For mig blev det en mulighed for at starte forfra og fortsætte min rejse som selvstændig. Jeg stiftede mit nye firma, CCO ApS, som fokuserer på min passion for WordPress-programmering og webudvikling. Der er kun ansat i dette firma og det er mig. Denne nye retning giver mig friheden til at udforske og udnytte mine tekniske færdigheder og samtidig tilbyde en personlig og direkte tilgang til et samarbejde.

Selvom opdelingen af vores virksomhed var en stor beslutning, var det den rigtige vej at gå for at opfylde vores individuelle mål og ambitionsniveauer. Vi indså, at vi kunne trives bedre ved at forfølge vores respektive passioner og styrker hver for sig. Ved at specialisere os kunne vi opbygge dybdegående viden og forfine vores færdigheder. Selvom vi nu opererer som separate enheder, har vi stadig et stærkt forhold til hinanden og holder kontakten åben. Vi værdsætter den tid, vi havde sammen og de erfaringer, vi delte under vores fælles rejse og den dag i dag samarbejder vi stadig og bruger hinandens kompetencer.

Beslutningen om at gå tilbage som selvstændig webudikler frem for i bureau var og er stadig den rette for mig, fordi det giver mig mulighed for at tilbyde denne personlige og direkte tilgang til mit arbejde, hvilket jeg virkelig værdsætter. Jeg har friheden til at arbejde og indgå i tæt samarbejde som en ekstra ressource hos forskellige virksomheder. Jeg føler det giver en unik og værdifuld mulighed for at fordybe mig i projekterne og de virksomheder jeg samarbejder med.

Siden 2018 har jeg altså drevet min virksomhed LENNARTC/CCO ApS fra Esbjerg. LENNARTC repræsenterer et lille Esbjerg-baseret webudviklings- og webdesignfirma. Vi er kendt for vores jordnære tilgang og evnen til at levere en personlig service, specielt når man søger en person med speciale inden for WordPress-programmering og design.

Læs mere om:
Selskabsoplysninger
Om LENNARTC

Tidsrejsen, kort opremset.
2013: Stiftelse af Meresalg ApS – freelance arbejde ved siden af andet arbejde
2016: Meresalg ApS bliver til bureau og fuldtidsbeskæftigelse sammen med partnere
2018: LENNARTC/ CCO ApS bliver til. Selvstændig fuldtids webudikler og designer.

Tekniske færdigheder og kommerciel indsigt som webudvikler

Som webudvikler kombinerer jeg ikke kun mine tekniske færdigheder, men også et kommercielt mindset. Jeg har en holdning til tingene og en praktisk forståelse, der gør det muligt for mig at skabe sammenhæng mellem design, identitet og funktionalitet. Jeg tror på, at det arbejde, vi udfører, skal have en positiv værdi både i dag og i fremtiden.

Når jeg samarbejder med virksomheder, stræber jeg altid efter at være en tæt sparringspartner. Jeg ønsker at forstå deres behov og mål, så jeg kan levere skræddersyede løsninger, der hjælper dem med at opnå succes. Det er en fantastisk følelse at være en del af et team og bidrage til virksomhedens udvikling. Jeg trives også med at arbejde bag kulisserne, velvidende at mine bidrag er med til at forme en webshop eller et projekt. Det er en vis stolthed når f.eks en webshop eller et brandshop udvikler sig.

Morten fra Ecooking

Hos Ecooking og House og Cosmestics har vi benyttet Lennart og CCO til udvikling og drift af vores webshops inkl. hosting. Lennart er god til at forstå vores forretning og behov. Eksekverer hurtigt på opgaverne - og kan vel bedst betegnes som vores kode-ninja. Vi har været meget tilfredse med samarbejdet. Vi har været kunde i 3 år og håber at være det mange år endnu. Lennart og CCO skal have de bedste anbefalinger herfra 🙂

Læs udtalelse

Casestory: Dansk WooCommerce webshop går fra lille niche brand til virksomhed med salg til hele verden og i 2021 blev virksomheden solgt til britisk kapital fond.
Læs case Ecooking.dk/com

Fra photoshop til webdesigner til WordPress Webudvikler: Kombinationen af Kode og Kreativitet

I mange år, i mere end 10 år faktisk, har jeg arbejdet med WordPress. I begyndelsen så jeg mig selv mere som en webdesigner end en webudvikler. Jeg fokuserede på at skabe visuelt tiltalende hjemmesider, men hurtigt indså jeg vigtigheden af at have dybdegående kendskab til koden bagved. Jeg ville ikke nøjes med billige standardløsninger baseret på skabeloner.

Min grundlæggende filosofi er, at jeg ønsker såvidt muligt at have fuld kontrol over koden, og tilbyde skalerbare skræddersyede WP-løsninger. Med tiden begyndte jeg også at udvide mine færdigheder og udforske nye områder som udvikling af WordPress-plugins, API’er og andre spændende funktioner. Så i dag kan jeg med rette kalde mig en webudvikler med ekspertise i WordPress.

Mine grafiske kompetencer spiller stadig en vigtig rolle i mit arbejde. Jeg bærer en god portion kreativitet med mig i min værktøjskasse, hvilket gør, at mine projekter ikke kun er velkodede, men også æstetisk tiltalende. Jeg tror på, at kombinationen af solid kodning og æstetisk appel er nøglen til at skabe veludført arbejde.

Så kort sagt er jeg en webudvikler med fokus på WordPress, der evner at kombinere teknisk ekspertise og kreativ flair for at levere flotte resultater.

Bred portefølje: Samarbejde med en mangfoldighed af virksomheder og organisationer

Gennem min rejse som WordPress-programmør har jeg haft privilegiet af at samarbejde med en række spændende og mangfoldige klienter. Blandt dem er ECOOKING, et anerkendt dansk kosmetikbrand, hvor jeg har været med til at udvikle deres e-handelsplatform og skabe en intuitiv og brugervenlig oplevelse for deres online kunder. Det har været inspirerende at være en del af deres succes og se deres brand vokse.

En anden klient, jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med, er Lillekanin, en webshop med fokus på bæredygtige produkter til børn og babyer. Her har jeg hjulpet med at skabe en visuelt appellerende hjemmeside og implementere e-handelsfunktionalitet, der matcher deres værdier og brandidentitet.

Jeg har også haft glæden af at samarbejde med Anpé Atelier CPH, en eksklusiv international smykkevirksomhed, hvor jeg har bidraget til udviklingen af deres online butik og sikret en problemfri købsoplevelse for deres kunder. At være en del af deres kreative proces og være med til at præsentere deres smukke smykker for verden har været en ægte fornøjelse.

Tønder Erhvervsråd er en af de organisationer, jeg har haft æren af at samarbejde med. Gennem deres hjemmeside har jeg hjulpet med at fremme erhvervsudviklingen og tiltrække investeringer til Tønder-området. Det har været givende at bidrage til at styrke det lokale erhvervsliv og skabe muligheder for vækst.

Mogens Dahl Kammerkor, et anerkendt dansk vokalensemble, er en af mine musikalske klienter. Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde med dem omkring deres hjemmeside og sikre, at deres kunstneriske profil og kommende koncerter bliver præsenteret på en professionel og engagerende måde online.

Jeg har samarbejdet med Danske Artilleriregiment om udviklingen af deres hjemmeside. Ved at fokusere på deres behov og mål har jeg bidraget til at præsentere regimentets historie, opgaver og nyheder på en informativ og imponerende måde.

Blandt mine samarbejdspartnere finder man også Tønder Handelsskole, hvor jeg har bidraget til udviklingen af deres hjemmeside. Jeg har også haft fornøjelsen af at arbejde sammen med City Ejendomme Aalborg, hvor jeg har hjulpet med at skabe moderne og brugervenlige hjemmesider til fremvisning af deres lejeboliger og ejendomsprojekter.

Inden for sportsverdenen har jeg haft privilegiet af at arbejde sammen med TM Tønder Håndbold og bidraget til udviklingen af deres officielle hjemmeside. Jeg har også samarbejdet med Fysioterapien Ballerup og hjulpet med at skabe en professionel og brugervenlig hjemmeside til deres praksis.

Jeg har kodet en en skræddersyet hjemmeside til Outzen Bilcenter som fungerer sammen med Bilinfo API således at de kan fremvise deres imponerende udvalg af biler og lettede deres online på en nem måde.

Jeg har også haft fornøjelsen af at samarbejde med Tønderhallerne, hvor jeg har hjulpet med at udvikle en unik og moderne hjemmeside på flersprog.

Inden for Affiliate har jeg bl.a. haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Babyhelp.dk, tildenlille.dk, bedste10.dk, mobilsiden.dk, helseboost mfl..

Det var en lille opremsning af nogle af de virksomheder jeg har haft fornøjelsen af samarbejde med. Jeg sætter stor pris på den tillid, der bliver vist mig. Hver kunde har givet mig mulighed for at udvide mine færdigheder, lære om forskellige brancher og skabe en meningsfuld indvirkning på deres online tilstedeværelse.

Fra hobby for webdesign til levevej

Det var lidt om hvem jeg er og hvordan jeg havnende i verdenen inden for WordPress-webudvikling. Det har været en spændende rejse fra at have en passion og hobby for webdesign til at gøre det til min levevej. Jeg er taknemmelig for de erfaringer, jeg har opnået gennem årene og de mennesker, jeg har været heldig at samarbejde med.

    Hvis du har en drøm om en ny hjemmeside, et WordPress plugin eller andet, så står jeg klar til at hjælpe dig.

  • Jeg har over 10 års erfaring med WordPress (siden 2007).
  • Jeg er nem at få fat på og hos mig så får du en direkte linje til din webudvikler.
  • Jeg lærer altid og følger de nyeste udviklingsstandarder.
  • Jeg arbejder på både Mac og Windows. Jeg tester også mit arbejde på iPhone og Android-telefoner. På denne måde kan du være sikker på, at din hjemmeside vises korrekt på enhver enhed.
  • Jeg lover ikke guld og grønne skove men til gengæld giver jeg en ærlig service.
  •  Jeg er en webudvikler som har en god forståelse for SEO og følger aktuelle standarder i udviklingsprocessen.
  • Jeg er en webudvikler som er selvtænkende med et kommerciel mindset – hvilket betyder at jeg hurtigt er i stand til at vurdere om det kode vi laver har en positiv værdi for din virksomhed i dag og i fremtiden
  • Jeg sætter stor pris på at lave både funktionelle og æstetisk gode løsninger.

Skriv til Lennart

Lille note: Hvis du søger en webudvikler, der kan levere en færdig hjemmeside til et par tusinde DKK eller en hurtig levering inden for en uge, er vi sandsynligvis ikke det bedste match. Men hvis du værdsætter en webudvikler, der er opmærksom på detaljer, kan hjælpe med at skalere din WordPress-løsning, undgår at klippe hjørner og har super feedback fra andre samarbejder til at bakke det op, er vi højst sandsynligt det helt rigtige match for dig.